Διατροφικές Διαταραχές | Σώμα - Διατροφή
Η «ορμόνη της αγάπης» καταπολεμά τη νευρική ανορεξία;
power-of-a-hug

Η ωκυτοκίνη ή αλλιώς η «ορμόνη της αγάπης» μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον τη θεραπεία κατά της διατροφικής διαταραχής της νευρικής ανορεξίας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν  δύο νέες επιστημονικές έρευνες.


Περισσότερα...
 
Οι γυναίκες με εργασιακά προβλήματα….το ρίχνουν στο φαγητό!
woman-eating-fries-at-work

Αισθάνεστε αγχωμένη με τη δουλειά σας και τρώτε παραπάνω; Μην ανησυχείτε, δεν είστε η μόνη. Φιλανδική έρευνα που δημοσιεύεται στο «American Journal of Clinical Nutrition», αποδεικνύει ότι αρκετές γυναίκες που έχουν στρες με τη δουλειά τους στρέφονται στο φαγητό για να ανακουφιστούν.

 

Περισσότερα...
 
Ανορεξία: «η θανατηφόρα ασθένεια του μυαλού»
anorexia Η νευρική ανορεξία - γνωστή ως ανορεξία - είναι μια διατροφική διαταραχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από άρνηση για διατήρηση ενός υγιούς φυσιολογικού βάρους και έναν μανιώδη φόβο για την απόκτηση βάρους σε συνδυασμό με μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό τους που μπορεί να διατηρηθεί από διάφορες προκαταλήψεις σχετικά με το σώμα του ή της, το φαγητό και την διατροφή τους. Τα άτομα με νευρική ανορεξία συνεχίζουν να νιώθουν πείνα αλλά επιτρέπουν στους εαυτούς τους μόνο πολύ μικρές ποσότητες φαγητού. Είναι μια σοβαρή ψυχική αρρώστια με υψηλό ποσοστό παρενεργειών και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις ψυχικές ασθένειες. Η νευρική ανορεξία εκδηλώνεται συνήθως στην εφηβεία και επηρεάζει τις γυναίκες 10 φορές περισσότερο από τους άντρες.

Περισσότερα...
 
Βουλιμία: Ενημερώσου και νίκησε την!
bulimia

Τα πρότυπα των σκελετωμένων μοντέλων μέσα από τα Μ.Μ.Ε. δημιουργούν κυρίως στις γυναίκες την ανάγκη να αποκτήσουν πάσει θυσία και οι ίδιες ένα τέτοιο «άρρωστο» σώμα. Έτσι, καταφεύγουν σε «μεθόδους» για να γίνουν ή να παραμείνουν αδύνατες. Τέτοιου τύπου καταστροφικές τάσεις είναι η βουλιμία και η ανορεξία. Δυστυχώς όμως οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές οι διατροφικές διαταραχές, μπορούν να προκαλέσουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, που ίσως απειλήσουν ακόμη και τη ζωή τους.

Περισσότερα...
 


All rights reserved by Envelop.gr