Πρόληψη | Για Το Παιδί
Ζάχαρη για ανώδυνο εμβολιασμό του μωρού σας;
Baby-vaccination-for-better-life

Πόσο δύσκολο είναι να πάτε το μωρό σας στο γιατρό; Πόσο ακόμα πιο δύσκολο είναι να εμβολιαστεί; Πόνος και κλάμα… Τελικά, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη υπάρχει λύση: η ζάχαρη μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του παιδιού κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, κάνοντας ευκολότερη τη διαδικασία!


Περισσότερα...
 
Ήλιος και ζέστη: τι πρέπει να προσέξετε για το μωράκι σας
beach baby with hat

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και ζέστη….ναι, για εμάς τους μεγαλύτερους η καλύτερη εποχή του χρόνου! Η εποχή της παραλίας και της ξεγνοιασιάς. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε νεογέννητα, ή βρέφη μικρής ηλικίας; Αυτή την περίοδο πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το μωρό σας.

Περισσότερα...
 
Στοματική υγεία: μάθετε το παιδί σας να φροντίζει τα δόντια του
brushing teeth

Το παιδί πρέπει να μάθει από νωρίς τα οφέλη της στοματικής υγιεινής. Ιδανικό είναι να δώσουν οι γονείς το καλό παράδειγμα, φροντίζοντας ιδιαιτέρως οι ίδιοι τα δόντια τους. Μπορείτε ακολουθώντας κάποια βήματα, να βοηθήσετε το παιδί σας να έχει υγιή δόντια και ούλα.

 

Περισσότερα...
 
Η πολύ τηλεόραση….κάνει κακό στη διατροφή των παιδιών
Kid-Watching-TV-Eating-Junkfood

Σνακ και αναψυκτικά «κερδίζουν» έναντι φρούτων και λαχανικών στα παιδιά που είναι φαν της τηλεόρασης. Η νέα αμερικάνικη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, αποδεικνύει ότι τα παιδιά που παρακολουθούν πολύ τηλεόραση ακολουθούν κακή διατροφή.

Περισσότερα...
 
Ψυχικά προβλήματα προκαλεί η ενδοσχολική βία
school violence


Τα παιδιά – θύματα σχολικής βίας και εκφοβισμού έχουν μεγάλες πιθανότητες να κάνουν κακό στον εαυτό τους όταν γίνουν έφηβοι.

 

Περισσότερα...
 
Ζεστάνετε το μωρό σας για….να μην πονάει
baby getting injection

Η ζεστασιά ανακουφίζει τα μωρά από τον πόνο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας, σύμφωνα με την οποία η θέρμανση είναι εναλλακτική μέθοδο αντιμετώπισης του πόνου που υφίστανται τα νήπια κατά τη διάρκεια αναγκαίων εμβολιασμών ή αιματολογικών εξετάσεων.

Περισσότερα...
 
Προφυλάξτε το παιδί σας από…το σπίτι σας!
baby proofing 2


Αν νομίζετε πως για τα ατυχήματα στο σπίτι φταίνε τα παιδιά σας, κάνετε λάθος, αφού οι ειδικοί τονίζουν ότι τα περισσότερα από αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν λάβουμε τα μέτρα μας. Το βασικότερο μέτρο πρόληψης είναι η διαρκής επιτήρηση, αφού λίγα λεπτά αρκούν για να προκληθεί ατύχημα σε ένα παιδί κάτω των 5 ετών.

Περισσότερα...
 


All rights reserved by Envelop.gr