Αισθητική | Για Τη Γυναίκα
Η χρήση καλλυντικών προϊόντων τελικά έχει αποτέλεσμα; Κι αν ναι τότε ποια να πάρω;
eleni sinodinou  woman-cream


 

Γράφει η Ελένη Συνοδινού,Αισθητικός – Κοσμετολόγος


Πολλές φορές ακούμε ότι οι καλλυντικές κρέμες είναι απλές κρεμούλες επιφανειακές ότι δεν βοηθούν πουθενά γιατί είναι μια απλή εξωτερική εφαρμογή και πολλά άλλα. Έχουν δίκιο τελικά; Δεν έχουν! Τα καλλυντικά προϊόντα μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα και αναλόγως τα συστατικά και τη φόρμουλα του προϊόντος μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διείσδυση λοιπόν, των καλλυντικών ουσιών στο δέρμα γίνεται με το φαινόμενο της δερματικής απορρόφησης. Με τον όρο δερματική απορρόφηση ,εννοούμε το φαινόμενο της διαβάσεως του δέρματος από μια ουσία ,η οποία εφαρμόζεται σ' αυτό τοπικά. Η διάβαση αυτή μπορεί να συντελεστεί ,είτε δια μέσου της κεράτινης στιβάδας της επιδερμίδας (διαδερμική οδός) ,είτε δια μέσου των θυλάκων των τριχών και των ιδρωτοποιών αδένων (διαθυλακική οδός) .

Στάδια δερματικής απορρόφησης μέσω της κεράτινης στιβάδας:

 • Τα μόρια της καλλυντικής ή φαρμακευτικής ουσίας προσλαμβάνονται στην επιφάνεια της κερατίνης στιβάδας ,
 • Διαχέονται σ' αυτήν
 • Διέρχονται δια μέσου του φράγματος κερατίνης- φωσφολιπιδίων της κεράτινης στιβάδας
 • Κατανέμονται και ακολούθως να διαχέονται δια μέσου των στιβάδων της ζωντανής επιδερμίδας ,
 • Διαχέονται βαθύτερα στο χόριο
 • Φθάνουν το αγγειακό δίκτυο και διεισδύουν στο αίμα

Στάδια δερματικής απορρόφησης από τη διαθυλακική οδό

 • Τα μόρια της καλλυντικής ουσίας προσλαμβάνονται στο σμήγμα
 • Γίνεται διάχυση της ουσίας δια μέσου των λιπιδίων προς τον σμηγματογόνο πόρο
 • Από εκεί διαχέεται στο χόριο
 • κι έπειτα στο αγγειακό δίκτυο και το αίμα

 

Καταλαβαίνουμε τελικά ότι τα καλλυντικά απορροφώνται και τα συστατικά τους μπορούν να δώσουν λύση και σε πολλά προβλήματα. Φυσικά όμως εξαρταται και από το προϊόν , πόσο δραστικό ή κατάλληλο είναι για το πρόβλημά μας. Γι΄ αυτό πιο σωστό είναι η συμβουλή μιας καταρτισμένης αισθητικού που θα κατευθύνει στο σωστό ανά την περίπτωση προϊόν .

Ποιο το όφελος να αγοράσετε τα προϊόντα που σας προτείνει ο αισθητικός σας;

 • Είναι επαγγελματικά και πολύ πιο δραστικά από του εμπορίου
 • Σε περίπτωση που κάνετε θεραπείες ήδη στο ινστιτούτο η εφαρμογή προϊόντων στο σπίτι συμβάλλουν θετικά και προσθετικά στο αποτέλεσμα και αποτελούν μέρος της θεραπείας.
 • Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες είναι ανώτερα, πιο εξειδικευμένα από τα προϊόντα του εμπορίου κατάλληλα για τα πιο απαιτητικά δέρματα
 • Είναι σχεδιασμένα για να λύνουν δερματολογικά προβλήματα όπως η λιπαρότητα, οι δυσχρωμίες, η αφυδάτωση, οι υπερκερατώσεις, η σμηγματόρροια, η ακμή, οι μετέπειτα βλάβες της ακμής και πολλά άλλα.
 • Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο αισθητικός είναι ο μόνος που αγγίζει το δέρμα, βλέπει τις ανάγκες του, κάνει διάγνωση. Είναι ο μόνος ειδικός που έχει την αρμοδιότητα να προτείνει καλλυντικά. Σε οποιοδήποτε μαγαζί που μπαίνετε ν ’αγοράσετε προϊόντα, είστε βαμμένη. Ποιος μπορεί με μια ματιά να κάνει διάγνωση; Κανένας. Η διάγνωση γίνεται στην καρέκλα του αισθητικού. Αφού γίνει λήψη ιατρικού ιστορικού, το demaquillage και ακόμα καλύτερα όταν έχει ήδη δουλέψει πάνω στο δέρμα σας. Γι΄ αυτό προστατέψτε το δέρμα σας από ένα λάθος προϊόν που όχι μόνο δεν θα έχει αποτέλεσμα αλλά μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα.
 
Τα πάντα για την Πλαστική Χειρουργική

kontogiannis Γράφει ο Θάνος Κοντογιάννης, Πλαστικός Χειρουργός

 
 
Από αρχαιοτάτων χρόνων η αιώνια νεότητα ήταν η προσδοκία και ο κρυφός πόθος πολλών κατά καιρούς ερευνητών και αλχημιστών. Το ελιξίριο της νεότητας δημιούργησε μύθους που διατηρούνται δια μέσω των αιώνων και μας γνωρίζουν την επιθυμία του ανθρώπου να ξεφύγει από τα γηρατειά. Η αέναη αυτή πάλη του ανθρώπου με τον χρόνο δε παύει ποτέ. Στην εποχή μας οι προσδοκίες για αιώνια νεότητα δε φαίνονται ακατόρθωτες. Τα επιτεύγματα της επιστήμης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο βάθος του χρόνου το όνειρο θα πραγματοποιηθεί. Μέχρι να συμβεί αυτό η επιστήμη που συμβιβάζει το μύθο με την πραγματικότητα είναι η Πλαστική Χειρουργική. Πρόκειται για Ιατρική ειδικότητα με μεγάλο πεδίο χειρουργικών εφαρμογών με γνωστότερη την αισθητική χειρουργική, η οποία με την πάροδο του χρόνου έχει βελτιωθεί και δίνει τέλεια αποτελέσματα. 

Περισσότερα...
 
Πείτε αντίο στους μαύρους κύκλους φυσικά!
black cyrcles

Ξυπνήσατε μετά από ξενύχτι ή κακό ύπνο και βλέπετε μαύρους κύκλους να έχουν καλύψει το πρόσωπό σας; Μην αγχώνεστε! Υπάρχουν εύκολοι και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους…

Περισσότερα...
 
Φροντίστε τα μαλλιά σας με φυσικές μάσκες και λοσιόν
hair mask

Τα μαλλιά σας θέλουν φροντίδα και περιποίηση. Ειδικά τώρα, μετά το καλοκαίρι, όπου ο ήλιος, η θάλασσα, η πισίνα και οι υψηλές θερμοκρασίες τα έχουν κάνει ξηρά, ταλαιπωρημένα και άτονα. Οι παρακάτω «συνταγές» για φυσικές μάσκες και λοσιόν θα σας βοηθήσουν να αποκτήσουν και πάλι τα μαλλιά σας δύναμη και λάμψη!

Περισσότερα...
 
Tips ομορφιάς πριν τον ύπνο!
personal-skin-care

Το πρόσωπο και το σώμα σας έχουν ανάγκη από φροντίδα. Πλέον σημαντική σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η περιποίηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Περισσότερα...
 
Η ημέρα του γάμου…. τα έχω κάνει όλα σωστά;
bride

Γράφει η Ελένη Συνοδινού, Αισθητικός - Κοσμετολόγος

Μια λαμπερή υγιής εμφάνιση την ημέρα του γάμου ολοκληρώνει την άψογη εικόνα της νύφης. Ποια νύφη δεν θέλει να είναι τέλεια την ημέρα του γάμου της; Η νυφική περιποίηση είναι πολύ σημαντική και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως κάτι μη αναγκαίο αλλά ως κάτι που θα μπορεί να δώσει αυτοπεποίθηση και χαρά για την σημαντική αυτή ημέρα της γυναίκας.

Περισσότερα...
 
Νικήστε την τριχόπτωση με απλά tips!
woman-brushing-hair

Πολλές είναι οι αιτίες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών: στρες, κακή διατροφή, ορμονικές διαταραχές κ.α. Η εποχική τριχόπτωση είναι φυσιολογική. Εάν, όμως, επιμείνει και γίνει μόνιμη κατάσταση, πρέπει να την αντιμετωπίσετε. Με τα παρακάτω απλά βήματα, μπορείτε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας…

Περισσότερα...
 
ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ – ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ?
eleni sinodinouΓράφει η Ελένη Συνοδινού, Αισθητικός - Κοσμετολόγος

Η κύρια αιτία της χαλάρωσης του δέρματος είναι η μείωση της ποσότητας και της ποιότητας των ινών κολλαγόνου του δέρματος. Ωστόσο, σημαντικά συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες όπως η ηλιακή ακτινοβολία και οι συχνές αυξομειώσεις του βάρους.

Περισσότερα...
 
Peeling προσώπου με μικροκρυστάλλους
peeling image Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός, Θάνος Κοντογιάννης

Περισσότερα...
 
Τα πάντα γύρω από το Botox
botox-program Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης
Περισσότερα...
 
Μεσοθεραπεία σώματος – Διόρθωση κυτταρίτιδας
kontogiannis Γράφει ο Πλαστικός Χειρουργός, Θάνος Κοντογιάννης mesotherapia

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

All rights reserved by Envelop.gr